Smukfest-gæster får brug for gummistøvler

Der bliver dryp til de fleste i løbet af weekenden, og forudser den igangværende københavnske modeuge en ny trend med gummistøvler, så er tiden meget passende.

For efter en fredag med fint vejr, kommer der en hel del regn flere steder, og weekenden kan også byde på flere tordenbyger, lyder prognosen fra DMI.

- I de kommende dage vil flere områder med regn eller byger passere landet, siger vagtchef ved DMI, Lars Henriksen.

- Selvom fredag begynder tør i det meste af landet, så skyer det til fra vest, og både lørdag og søndag byder på byger, regn og måske også tordenbyger i varierende mængder, fortsætter han.

Temperaturerne i dagtimerne ligger omkring de 20 grader, og weekendvinden holder sig på det lette til friske fra vestlige retninger. Nattemperaturerne holder sig mellem 10 og 15 grader.

Festivalgæster på årets Smukfest i Skanderborg kan glæde sig over, at landets østlige egne får de varmeste temperaturer. Men man må håbe på campisternes vegne, at de har pakket regntøjet.

- Søndag kan bygerne godt gå hen og blive potente, og visse steder kan vi få torden siger vagtchefen, der dog indskyder, at der også kan blive stedvise kig til solen.

Næste uge ser ud til at fortsætte weekendens tendenser.

- Der er en noget radikal ændring i forhold til det vejr, vi har haft indtil nu. Det er ikke det samme, varme vejr, som vi har haft i lang tid. Det er meget typisk dansk sommervejr med byger, der går og kommer, samt noget sol, siger vagtchefen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip