Smukfest risikerer at blive til plørefest i weekenden

Sådan lyder meldingen fra Lars Henriksen, vagthavende meteorolog hos DMI, som konkluderer, at danskerne så småt skal til at vænne sig til mere almindeligt dansk sommervejr efter en lang periode med varmt og solrigt vejr.

»De nye prognoser viser ret entydigt, at weekenden byder på byger mange steder, måske specielt søndag, hvor der også kan komme tordenbyger. Sådan vil det være over hele landet både lørdag og søndag,« siger Lars Henriksen.

»Men der vil selvfølgelig også komme noget sol ind imellem bygerne,« tilføjer han.

Ifølge DMI vil lørdag nok blive den mest sommerlige dag i weekenden, selv om den begynder en anelse våd.

»På lørdag vil det først og fremmest regne om formiddagen, hvorefter det bliver mere tørt. Temperaturen vil ligge på mellem 17 og 22 grader, så selv om der er tale om noget lavere temperaturer end hidtil, så er lørdag ganske fin,« lyder det fra Lars Henriksen.

Søndag bliver imidlertid lidt koldere og sandsynligvis også mere ustadig. Her vil temperaturen ligge mellem 17 og 20 grader - og der er risiko for torden, lyder det.

»Det ser ud til, at vi skal vænne os til den her type vejr, som jo er typisk dansk sommervejr med vestenvind og byger, for i næste uge vil billedet være det samme, og temperaturen vil ligge på mellem 15 og 20 grader.

 

Dagens Gossip