Smuttur til Tyskland: Det koster spidsen af en jetjager

Der er penge at spare ved at tage en tur til Tyskland for at handle. Men situationen er en anden i Østdanmark. Her koster det nemlig spidsen af en jetjager, skriver DR Sjælland.

Scandlines tager nogen af landets højeste færgepriser mellem Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock. Den 18 kilometer lange tur mellem Rødby og Puttgarden koster således mellem 1.000 og 1.100 kroner for en returbillet. Du kan dog slippe billigere, hvis du bestiller mange uger i forvejen og møder op på den specifikke afgang.

Til sammenligning er det samme pris som Bornholmerfærgen tager for at sejle de 170 kilometer med en bil fra Køge til Rønne retur.

DR Sjælland sammenligner tilsvarende færgeruter, der tager mellem 45 og 50 minutter. Bøjden-Fynshav koster 450 kroner for en returbillet og på Spodsbjerg-Tårs er prisen 520 kroner. Det er altså halv pris.

Scandlines: Det er ikke en urimelig pris

Billetten mellem Rødby og Puttgarden kan fås helt ned til 600 kroner, hvis man bestiller i god tid. Det fortæller Senior Vice President Henrik Søe, der ikke mener at det er en urimelig pris:

- Det svarer jo til, når man flyver. Så skal man også bestille i god tid, hvis man vil have en billig billet, siger han til DR Sjælland.

Et norsk rederi er ikke lykkedes med at skabe konkurrence, da projektet strandede. Det skyldtes, at de ikke kunne få lov til at bygge et havneanlæg til deres skibe på den tyske side.

Men der er måske udsigt til billigere priser. Scandlines varsler nemlig priskrig den dag Femernbælttunnellen står færdig, som ventes klar i 2020.

 

Dagens Gossip