Snapseklenodiet Brøndums Akvavit sættes til salg

Skal der snaps til silden - så kan du lige nu købe dit helt eget mærke.

Brøndums Akvavit er blevet sat til salg af norske Arcus-Gruppen, der også har købt Gammel Dansk og Aalborg Akvavit af den franske spritgigant Pernod Ricard.

Det var Konkurrencerådet, der i efteråret slog fast, at Brøndums Akvavit ikke kunne gå med i handlen, da 15 procent af det samlede salg af snaps i Danmark er Brøndums. Og frasalget skal sikre konkurrencesituationen herhjemme.

Norske Arcus, der er ejet af en svensk kapitalfond og allerede har Linie Akvavit blandt sine snapse, annoncerede i juli sidste år købet af Pernod Ricard Danmark.

Franskmændene har siden 2008 ejet Gammel Dansk, Rød Ålborg og Brøndums.

Arcus købte De Danske Spritfabrikker og produktionsanlægget i Aalborg for 771 millioner kroner af Pernod. Og nu har Arcus altså sat Brøndums til salg.

Brøndums Akvavit er opkaldt efter Anthon Brøndum, som er en af "fædrene" bag dansk brændevin. Og i det seneste regnskabsår blev der solgt 700.000 liter Brøndums Akvavit i Danmark.

Arcus-Gruppen producerer, sælger og distribuerer vin og brændevin i Norden. Gruppen ejes af det svenske investeringsselskab Ratos AB.

Arcus har 470 ansatte og en omsætning på to milliarder kroner.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip