Snart kan du "sms'e" penge på mobilen

15/04/2013 16:56

BNB

Nyheder
Overføre penge via mobilen. Den mulighed vil bankerne snart give til danskerne. Om få måneder vil man kunne sende penge videre til en ven eller familiemedlem ved at taste vedkommendes telefonnummer.Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Det er Nordea, medlemmerne af Lokale Pengeinstitutter og fem mellemstore banker, der er i gang med at indføre en mobilløsning, hvor private kan overføre penge til hinanden.Det er beløb på op til 1.500 kr. man kan overføre via mobilen. Enten ved at trykke på en app eller ved at bruge mobilbanken. Ideen er, at det skal være nemt og tilgængeligt at overføre småbeløb.Danske Bank er ikke med i samarbejdet, og det er fordi banken arbejder på at lave sin egen løsning. Den vil ligeledes komme om nogle måneder og vil kunne bruges af alle uanset om man er kunde hos Danske Bank eller ej.Bankerne kalder det at overføre penge på mobilen at swippe. Den kræver, at både en selv og den man overfører penge til er med i ordningen enten i sin mobilbank eller netbank. Det sker ved, at man knytter sit mobilnummer til sit kontonummer.

Mest læste i dag

Overføre penge via mobilen. Den mulighed vil bankerne snart give til danskerne. Om få måneder vil man kunne sende penge videre til en ven eller familiemedlem ved at taste vedkommendes telefonnummer.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Det er Nordea, medlemmerne af Lokale Pengeinstitutter og fem mellemstore banker, der er i gang med at indføre en mobilløsning, hvor private kan overføre penge til hinanden.

Det er beløb på op til 1.500 kr. man kan overføre via mobilen. Enten ved at trykke på en app eller ved at bruge mobilbanken. Ideen er, at det skal være nemt og tilgængeligt at overføre småbeløb.

Danske Bank er ikke med i samarbejdet, og det er fordi banken arbejder på at lave sin egen løsning. Den vil ligeledes komme om nogle måneder og vil kunne bruges af alle uanset om man er kunde hos Danske Bank eller ej.

Bankerne kalder det at overføre penge på mobilen at swippe. Den kræver, at både en selv og den man overfører penge til er med i ordningen enten i sin mobilbank eller netbank. Det sker ved, at man knytter sit mobilnummer til sit kontonummer.