Sne og frost driller: Mange kørt i grøften

Snefygning og frostglatte veje volder sent fredag aften og natten til lørdag store trafikale problemer flere steder i landet.

Både i Jylland, på Fyn og Sjælland melder politikredsene om adskillige biler, der er kørt i grøften, og om småveje, der er lukket på grund af snedriver.

- Vi er ramt af islag - især nede på Sydfyn omkring Svendborg, Tåsinge og Langeland. Vi får meldinger ind fra vores patruljer om, at der er spejlglat nogle steder, siger vagtchef Thomas Bentsen fra Fyns Politi.

- Vi er også ramt af snefygning. Mange af de små veje er fyget til. Der er flere, der er kørt ind i snedriver på de mindre veje og sidder fast. Men indtil videre er vi blevet skånet for voldsomme uheld, tilføjer han.

Midt- og Vestsjællands Politi fortæller også om flere lokale veje, som er fyget til med sne. Derfor fraråder man borgerne al udkørsel, der ikke er strengt nødvendig.

- Der er mange, der ringer ind og siger, at de sidder fast i sneen eller er gledet af kørebanen, siger vagtchef Lars Mogensen.

- Vi kan kun opfordre folk til at blive indendørs. Det skal virkelig være noget presserende, før at man kører ud, tilføjer han.

I Nordjylland er 12 biler kørt i grøften i løbet af aftenen, fortæller vagtchef Poul Badsberg. Ingen større veje er lukkede, men også her er flere mindre veje fyget til.

Snevejret driller også midt- og vestjyderne samt i den sydlige del af Jylland, hvor flere bilister er endt i grøften.

- Der er glat derude, konstaterer vagtchef Søren Strægaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Foreløbig er ingen personer kommet alvorligt til skade i de mange uheld.

/ritzau/