Sne og frost driller: Mange kørt i grøften

Snefygning og frostglatte veje volder sent fredag aften og natten til lørdag store trafikale problemer flere steder i landet.

Både i Jylland, på Fyn og Sjælland melder politikredsene om adskillige biler, der er kørt i grøften, og om småveje, der er lukket på grund af snedriver.

- Vi er ramt af islag - især nede på Sydfyn omkring Svendborg, Tåsinge og Langeland. Vi får meldinger ind fra vores patruljer om, at der er spejlglat nogle steder, siger vagtchef Thomas Bentsen fra Fyns Politi.

- Vi er også ramt af snefygning. Mange af de små veje er fyget til. Der er flere, der er kørt ind i snedriver på de mindre veje og sidder fast. Men indtil videre er vi blevet skånet for voldsomme uheld, tilføjer han.

Midt- og Vestsjællands Politi fortæller også om flere lokale veje, som er fyget til med sne. Derfor fraråder man borgerne al udkørsel, der ikke er strengt nødvendig.

- Der er mange, der ringer ind og siger, at de sidder fast i sneen eller er gledet af kørebanen, siger vagtchef Lars Mogensen.

- Vi kan kun opfordre folk til at blive indendørs. Det skal virkelig være noget presserende, før at man kører ud, tilføjer han.

I Nordjylland er 12 biler kørt i grøften i løbet af aftenen, fortæller vagtchef Poul Badsberg. Ingen større veje er lukkede, men også her er flere mindre veje fyget til.

Snevejret driller også midt- og vestjyderne samt i den sydlige del af Jylland, hvor flere bilister er endt i grøften.

- Der er glat derude, konstaterer vagtchef Søren Strægaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Foreløbig er ingen personer kommet alvorligt til skade i de mange uheld.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip