Sne og is giver aflyste og forsinkede fly

Danske flypassagerer med billet til en af de store europæiske lufthavne og måske videre ud i verden må højst sandsynligt indstille sig på forsinkelser undervejs.

Det hårde vintervejr giver mandag store problemer med at få fly på vingerne rundt om i Europa.

Det får blandt andet SAS og Air France til at aflyse flere flyafgange fra Skandinavien til Paris, og flere af de store europæiske lufthavne præges af aflysninger og forsinkelser, skriver check-in.dk.

SAS advarer ifølge rejsesitet generelt om massive forsinkelser i lufthavnene i Paris, London-Heathrow, Frankfurt, München, Bruxelles og Stuttgart. Det skyldes det fortsatte snefald samt ventetid ved afisning af fly.

SAS og Air France har allerede valgt at aflyse dagens første flyvninger mellem Skandinavien og Paris. Herudover har SAS annulleret første flyafgang fra København til Frankfurt, mens Brussels Airlines har måttet aflyse formiddagens afgang til Bruxelles.

Bedre ser det ikke ud fra Billund Lufthavn. Her er første afgang til Frankfurt udsat fra klokken 06.05 til kl. 09.00, mens næste afgang er aflyst.

Dagens første afgang til Amsterdam blev aflyst, mens afgangen til Paris kl. 07.05 er blevet udsat. Også fra Aalborg har KLM måttet aflyse dagens første flyvning til Amsterdam.

Flyselskaberne tilbyder at refundere flybilletten, hvis afgangen må aflyses, men herudover er der ingen øvrige lempelser i forhold til billettens betingelser.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip