Sne og ishelvede indtager Danmark igen

Danskerne kan godt forberede sig på en kold fredag med snefygning, isslag og blæst af kulingstyrke.

Uvejret skyldes faktisk, at der er plusgrader på vej. Men kulden skal først trykkes væk af en kraftig blæst.

- Fronterne med varme nærmer sig i løbet af fredagen, og det betyder, at vinden over Danmark øges ret kraftigt til en kulingstyrke, siger vagthavende hos DMI, Mogens Rønnebek til Ritzau.

Ifølge DMI vil blæsten først trække snefygning med sig.

- Men så kommer der et nedbørsområde op over Danmark fredag aften. Det vil starte som sne. Og som natten skrider frem, vil det især i den sydlige del af landet gå over i slud og regn. I en overgang vil der også falde isslag.

Det kraftige blæsevejr vil toppe natten til lørdag. I Nordjylland kan der sagtens nå at falde 10 centimeter sne, inden slud og tøvejret rammer egnen.

- Når vi når frem til lørdag morgen, så trækker varmen op over landet, og vi får plusgrader. Nedbøren hører efterhånden op, siger vagthavende.

- Vi får tøvejr fra lørdag til onsdag, så sneen bliver ikke liggende længe, siger Mogens Rønnebek.

Selv om det bliver en mild weekend med grader over frysepunktet, så vil solen næppe kigge frem.

- Det bliver en rigtig gråvejrslørdag med temperaturer fra to til syv plusgrader. Og der kan også falde regn i ny og næ.

Ifølge DMI kan fredagens kraftige blæsevejr på ingen måde kan sammenlignes med den storm og de efterfølgende udfordringer, der ramte landet i sidste weekend.

- Det er helt anderledes denne gang. I søndags gik det jo hen og blev koldt bagefter. Nu bliver det varmt, siger vagthavende.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip