Snekaos: Motorveje spærret og biler i grøften

Snefygning og frostglatte veje volder tidligt lørdag morgen store trafikale problemer flere steder i landet.

Både i Jylland, på Fyn og Sjælland melder politikredsene om adskillige biler, der er kørt i grøften, og om veje, der er lukket på grund af snedriver.

I Nordjylland har snevejret lukket flere dele af motorvejsnettet.

E45 er spærret i sydgående retning ved Himmerland på grund af flere fastkørte lastbiler, og E39 er lukket i nordgående retning omkring Vrå, da flere biler er kørt ind i snedriver på motorvejen.

- De fyger voldsomt, og der sidder masser af biler fast rundt omkring. Mange af de større veje er føget til, og man skal kun våge sig ud, hvis det er absolut nødvendigt, lyder det fra vagtchef Poul Badsberg fra Nordjyllands Politi.

Længere sydpå volder snevejret også store problemer. I Midt- og Vestjylland kørte en minibus med otte personer i grøften i løbet af natten, men ingen kom alvorlig til skade.

Flere politikredse i Jylland fraråder al unødig udkørsel i de tidlige morgentimer, og samme melding lyder fra Fyn.

Hos Østjyllands Politi fortæller vagtchef Per Bennekov, at alle mindre veje nord og vest for Aarhus enten er spærret eller meget svært fremkommelige på grund af snefygningen.

- Sneplovene kører konstant i pendulfart, men lige så snart vejen er ryddet, så fyger den til igen, siger vagtchefen.

Falck har været på overarbejde i løbet af natten til lørdag, og flere steder har ambulancetjenesten fået hjælp fra pansrede mandskabsvogne til at komme frem til de mange fastkørte bilister.

Fyn har i løbet af natten været ramt af spejlglatte veje, men vejret begynder at se bedre ud fra morgenstunden, lyder det.

- Der er stadig sne på vejene rundt omkring. Der er fuld gang i sneplovene, men det virker som om, at det er blevet tøvejr, siger vagtchef Thomas Bentsen.

- Vi fraråder stadig al unødig udkørsel de næste par timer, og så er jeg sikker på, at situationen ser noget bedre ud, tilføjer han.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip