Snestorm skaber ravage for 60 millioner amerikanere

En voldsom snestorm har mandag aften lokal tid ramt den amerikanske østkyst, og selvom den endnu ikke er gået i land med fuld styrke, skaber den kaos og spås at påvirke 60 millioner amerikanere på tværs af flere delstater.

I New York, New Jersey, Connecticut, Rhode Island og Massachusetts er der indført undtagelsestilstand, og folk opfordres indtrængende af myndighederne til at holde sig indendørs.

Snestormen, der har fået navnet Juno, er blevet kaldt "potentielt historisk", og delstaterne på østkysten forbereder sig i en grad, der ikke er set siden superstormen Sandy, der smadrede ind over kysten i 2012 og dræbte over 200 mennesker.

Blandt andet bliver alle transportsystemer såsom tog og metro i New York lukket klokken 23 lokal tid, mens mere end 6560 fly er aflyst.

Derudover er det fra klokken 23 også en forbrydelse i 13 regioner i New York at køre på vejene, oplyser delstatens guvernør, Andrew Cuomo. Skulle borgere bryde reglen, kan det koste op til 8600 kroner i bøde.

- Det kan vise sig at blive et spørgsmål om liv og død, og det siger jeg uden at være overdramatisk, så forsigtighed er absolut nødvendigt, siger guvernør Cuomo.

Lokale har i løbet af mandagen skabt travlhed i supermarkeder for at have et fyldt forrådskammer og andre nødvendigheder, når stormen for alvor begynder at rase.

På Broadway er alle musicals aflyst, ligesom at basketballkampe i NBA-ligaen er udsat.

Skoler holder ligeledes lukket tirsdag.

Juno bringer ifølge vejrmyndighederne i begyndelsen en del sne med sig, hvorefter vejret eskalerer til en voldsom snestorm med dårlig sigtbarhed og farlige vindstød til følge, hvilket frygtes at kunne lamme dele af østkysten helt frem til onsdag.

Blandt andet vil der ikke være fly til og fra Bostons internationale lufthavn fra mandag aften til onsdag eftermiddag, skriver AFP.

FN's hovedkvarter på Manhattan vil tirsdag ifølge AFP være lukket på grund af snestormen. Det betyder, at en begivenhed til ære for Holocausts ofre er blevet aflyst.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip