Snestorm vil føles som minus 15 grader

Den snestorm, der natten til søndag bevæger sig ind over Danmark, vil give lumsk føre og føles koldere, end den er.

Allerede natten til søndag skal julefrokostdeltagere i Jylland og på Fyn tage sig i agt, når de begiver sig ud i natten, fortæller Olaf Mathiassen, vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Snevejret rammer ved midnatstid, og søndag morgen dækker det Jylland, Fyn og måske også Sydvestsjælland, siger han til Ritzau.

Søndag vil temperaturerne ligge meget tæt på frysepunktet, men på grund af hård vind med vindstød op til kuling i det nordøstlige Danmark kan de milde temperaturer føles som minus 15 grader.

Visse steder i landet kan der dog komme ophold i snevejret søndag.

- De sydvestlige dele af Jylland og Sjælland samt Fyn får et kortvarigt tøvejr midt i perioden, hvor sneen bliver til regn og slud. I Nordøstjylland og på Sjælland bliver der ved med at falde sne, siger Olaf Mathiassen.

- Områderne, der får tøvejr, skal være opmærksomme på, at det er kortvarigt. Allerede natten til mandag fryser det igen, og den kombination kan give et meget lumsk føre mandag morgen med sne- og isglatte veje, advarer han.

DMI opfordrer til forsigtighed, hvad enten man begiver sig ud i de mest sneramte egne, hvor der falder op til 25 centimeter, og hvor der er risiko for fygning, eller i de tø-ramte områder, hvor føret bliver lumsk og uforudsigeligt.

Mandag driver snestormen over igen. Her bliver det mest skyet med spredt sne og snebyger. Der bliver risiko for snefygning og temperaturerne bliver mellem to graders frost og to graders varme.

/ritzau/