Snestormen er på vej: Se hvem der får 25 cm

Det er med at nyde lørdagens rolige vejr, hvor også solen titter frem af og til, for vejrtjenesten DMI melder om en barsk vejrdag søndag.

I de værst ramte områder kan man risikere ikke mindre end 25 centimeter sne - og dertil en stærk vind, som kan omdanne snevejret til snestorm. Det er især nordjyder, der kan se frem til massive snemængder.

- Søndag er der snestorm på programmet. Specielt Nordjylland, Sjælland og senere på dagen Bornholm kan nok godt gå hen og blive hårdt ramt med masser af sne og snefygning, siger vagtchef ved DMI Lars Henriksen.

Andre steder ventes mellem 10 og 20 centimeter sne og temperaturer omkring frysepunktet.

Snevejret trækker ind over vestkysten natten til søndag. Ret hurtigt vil det i det vestjyske dog blive mildere, så man lidt op ad dagen nok mere vil få slud eller regn. Jo længere mod øst, jo mere ser det ud til sne i stedet for slud og regn.

- Den vestlige og sydvestlige del af landet vil opleve en mildning i vejret med plusgrader, lyder det fra vagtchefen, der dog tilføjer, at prognosen fortsat er usikker.

Til gengæld ser lørdagen noget mere fredelig ud, fastslår Lars Henriksen:

- I første omgang vil der være nogen skyer i særligt den sydlige del af landet, hvor der også kan komme lidt drys fra. Men det er noget små-sne, siger vagtchefen.

Der bliver også lejlighed til at vandre ud i vinterlandskabet, for der kommer sol de fleste steder, mens temperaturerne ligger omkring frysepunktet og ned til fem graders frost.

- Der kommer også enkelte snebyger, men det bliver lidt spredt, og det er ikke alle steder, der får dem, slår han fast.

 

 

Dagens Gossip