Snestormen lukker Aarhus Lufthavn

700 meter. Så langt frem for sig kan man netop nu se i Aarhus Lufthavn. Og det tvinger altså lufthavnen til at lukke ned for afgange og ankomster.

- Lige nu kan du ikke operere. Og det skyldes ud over en cocktail af faktorer, at vi også har fået et sigtbarhedsproblem, for der er snefygning derude og meget lav sigtbarhed, og det kan vi under ingen omstændigheder håndtere, siger direktør Ole Paaske.

Ifølge Ole Paaske er der en række faktorer, som spiller ind, når det skal afgøres, om et fly kan lande eller ej.

Både snemængden, banefriktionen, vindhastigheden, vindretningen i forhold til baneretning og temperaturen indgår i ligningen.

Men lige nu er det altså sigtbarheden, som i øjeblikket lukker ned for trafikken til og fra lufthavnen.

- Den næste ankomst er 15.25 - og jeg håber da, at situationen ændrer sig frem til det. Fronten har passeret Aarhus og er lige omkring lufthavnen nu, så det er lige før, at vi er igennem det.

Ifølge Ole Paaske er det nu primært sigtbarheden og styrken, som generer. Og hvis det ikke bliver bedre, kommer 15.25-flyet ikke ned i Aarhus.

- Det gør den ikke. Men jeg tror, at sigtbarheden bliver bedre, for jeg befinder mig vest for lufthavnen, hvor der er en udmærket sigtbarhed, og vi har netop sluppet den front.

/ritzau/