Snød døden: Overlevede på rotter og rosiner

09/09/2013 18:09

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

En 58-årig mand fra Uruguay blev søndag fundet i live af et hold geologer, efter han for fire måneder siden forsvandt i Andesbjergene, skriver mirror.co.uk/

Manden, Raul Fernando Gomez Circunegui, ville krydse bjergkæden fra Chile til Argentina på motorcykel, men da hans motorcykel brød sammen, fortsatte han ruten til fods og for vild i snestormen.

Han søgte ly i en lille hytte på tæt på den argentinske provins San Juan. Her overlevede han den barske vinter ved at spise sukker, rosiner og rotter. Men da geologerne fandt den langskæggede og dehydrerede mand, havde han alligevel tabt 20 kilo.

- Det er i sandhed et mirakel siger San Juans guvernør til lokalavisen Diario de Cuyo.

I følge en læge på Rawson-hospitalet i San Juan, er Circunegui underernæret men klarer sig godt og forventes derfor at blive udskrevet om et par dage, skriver det uruguayanske dagblad El País.

Den opsigtsvækkende historie og billedet af den udmattede eventyrer har været forsidestof på de argentinske aviser siden fundet.

I 1972 styrtede et uruguaysk rugby-hold ned i Andesbjergene. Her havde de overlevende holdt sig i live, ved at spise kødet fra deres døde medrejsende.