Snot og feber: Influenzaen slipper sit greb

Influenzaen, der ramte store dele af danskerne i julen og hen over årsskiftet, ser nu ud til at være på tilbagetog ifølge Statens Serum Institut.

Influenzaaktiviteten i uge to var forsat højere, end den normalt er uden for influenzasæsonen. Men den var halveret siden uge et.

Ligeledes var der i uge to et markant fald i andelen af borgere, der kontaktede deres læge eller vagtlæge med influenzalignende symptomer.

Antallet af personer der fik påvist influenza i uge to faldt også kraftigt, hvorimod andelen af undersøgte prøver med påvist influenzavirus var på samme niveau som i uge et.

Selvom flere har omtalt omfanget af denne vinters influenza som en reel epidemi, har Statens Serum Institut tidligere slået fast, at der mest af alt har været tale om almindelig influenzavirus typisk for vintersæsonen.

En influenza, som årets influenzavaccine desuden beskytter imod.

Der er indtil videre i denne sæson blevet indlagt 40 patienter med influenza på landets intensivafdelinger, heraf 16 patienter i uge et og ni patienter i uge to, oplyser Statens Serum Institut.

Af de indlagte var 61 procent kvinder, mens 39 procent var mænd.

Ud af de 40 indlagte personer har 36 patienter fået påvist influenza A, to patienter har fået påvist influenza B, mens det endnu er uvist, om de sidste to havde influenza A eller B.

Der er som forventet set en øget dødelighed blandt personer på 65 og ældre siden uge 51, men det er endnu for tidligt at vurdere omfanget af denne overdødelighed i forhold til tidligere sæsoner, meddeller Statens Serum Institut.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip