Snowden fortryder ikke sine afsløringer

Amerikaneren er jaget vildt af sin egen regering, fordi han har fortalt offentligheden, hvordan de amerikanske myndigheder står bag overvågning og aflytning af egne og udenlandske statsborgere.

Edward Snowden vil nu søge midlertidigt asyl i Rusland og på et senere tidspunkt forsøge at rejse videre. I erklæringen giver han udtryk for, at vestlige regeringer forhindrer ham i at rejse til de latinamerikanske lande, der vil give ham asyl.

Fredag mødtes menneskeretsgruppen Human Rights Watch med Edward Snowden, og efterfølgende sagde Tania Lokshina fra Human Rights Watch ifølge flere russiske og internationale medier:

»Han vil blive her, indtil han kan flyve til Latinamerika«.

Ifølge Reuters siger en talsmand for Ruslands præsident, Vladimir Putin, efter mødet, at hvis Snowden vil have asyl i Rusland, skal han afholde sig fra aktiviteter, der skader USA. Edward Snowden lover ifølge en deltager på fredagens møde, at han ikke vil skade USA, skriver AFP.

Snowden kan ikke forlade den moskovitiske lufthavn uden at have enten pas, russisk visum eller asyl. Han har angiveligt ingen af delene.

USA har lagt betydeligt pres på lande, som kunne tænkes at give Snowden asyl og har endda formået at få et privatfly med den bolivianske præsident, Evo Morales, til at lande i Wiens lufthavn på vej fra Moskva, fordi der var mistanke om, at Snowden var om bord.

 

Dagens Gossip