Socialdemokrater undsiger Vilhelmsens ansvar for børneområdet

Da SRSF-regeringen trådte til i 2011, blev børneområdet samlet hos Undervisningsministeriet ud fra ideen om at skabe sammenhæng mellem for eksempel børnehave og skole. Ved fredagens rokade overtog SFs formand imidlertid ansvaret for området i sit udvidede socialministerium, hvor området også hørte hjemme under VK-regeringen.

Det vækker betydelig skepsis hos socialdemokratiske folketingsmedlemmer:

»Det er ærgerligt set fra børnenes perspektiv. Det er så afgørende, at børnene får en sammenhæng i deres opvækst. Jeg synes, det var et stort fremskridt, at vi ved regeringsdannelsen lagde de nul til seksårige sammen med skoler og ungdomsuddannelser,« siger Karin Gaardsted (S), der er medlem af Børne- og Undervisningsudvalget, til Politiken.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Børne- og undervisningsordfører Troels Ravn (S) efterlyser en begrundelse for den nye model:

»Efter regeringsrokaden mangler jeg at få information om de faglige begrundelser, der ligger til grund for at ændre på dette her. Jeg kan sagtens argumentere for, at det var en rigtig god idé at have det, som det var før«.

At de mindste børn bliver et anliggende for Socialministeriet, har også mødt en storm af modstand fra kommunalpolitikere, eksperter og organisationer, der frygter, at børnenes indlæring bliver svækket, fordi de i fremtiden falder mellem to stole.

Orla Hav (S), der også er medlem af Børne- og Undervisningsudvalget, har endnu ikke gjort op med sig selv, om han støtter den nye fordeling:

»De, der har lavet regeringsændringen, må argumentere for, at man gør, som man gør. Jeg har ikke hørt argumenterne. Sammenhængen i børne- og ungdomsliv er helt afgørende. At det er samlet to forskellige steder, stiller lidt større krav til det politiske arbejde,« siger han til Politiken.

Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra Annette Vilhelmsen. SFs børne- og undervisningsordfører, Pernille Vigsø Bagge (SF), afviser imidlertid, at omlæggelsen betyder en svækkelse af indsatsen for de mindste børn.

 

Dagens Gossip