Socialdemokraterne minder om 170 »politiske resultater«

»Vi må erkende, at der har været så meget at gøre i de første to år, at nogle ting simpelthen ikke er nået frem til folk,« siger hun om de 170 punkter, som nu bliver lagt frem.

Listen indeholder aftaler, tiltag og reformer, som regeringen har indgået, siden den kom til magten i 2011. Men selv om partiet vælger at fremlægge en opgørelse taler resultaterne ifølge næstformanden stadig for sig selv.

»De politiske resultater taler for sig selv ude i hverdagen for helt almindelige danskere, men folk skal jo også vide, at det er noget, som den her regering har gennemført. Meget store dele af det her er lavet med brede forlig, og det er vi stolte af,« siger Ane Halsboe-Jørgensen.

Hun erkender samtidig, at der er ting på listen, der ikke kan findes til trods for, at det var på programmet, inden Socialdemokraterne satte sig på statsministeriet - eksempelvis den nu hedengangne betalingsring.

»Det er indiskutabelt, at der er ting, vi ikke er kommet igennem med. Enten fordi der ikke har været mulighed for det politisk, eller fordi det stadig venter forude,« konstaterer Ane Halsboe-Jørgensen.

Ikke alle 170 punkter dækker over gennemgribende reformer som på SUen, kontanthjælpen og vækstpakken. På listen finder man blandt andet en ændring i loven om Statstidende, etableringen af en årlig landdistriktskonference og en regelændring, der sikrer, at kolonihaver kan lejes ud til under markedspris.

 

Dagens Gossip