Socialdemokraterne: Ro på i debat om energi

Prisen stiger og falder på gas, kul olie og strøm. Derfor kan ingen sige sikkert, om danskerne skal betale 10 milliarder kroner mere i afgifter for opvarmning indtil 2020, fordi prisen på CO2-kvoter styrtdykker.

Det siger Socialdemokraternes energiordfører, Pernille Rosenkrantz-Theill. Hun frygter ikke, at danskerne skal betale 10,4 milliarder kroner mere i den såkaldte PSO-afgift fra energiforliget, som Dansk Energi skønner i Berlingske.

- Det er fuldstændig umuligt at bruge beregningerne til noget. Vi skal have is i maven, når vi foretager meget langsigtede og store investeringer i energi. Man må ikke begynde at ryste på hånden, fordi markedet udvikler sig, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Venstres energiordfører, Lars Chr. Lilleholt, har bedt klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) granske holdbarheden i havvindmølleparkerne Kriegers Flak i Østersøen og Horns Rev i Vesterhavet samt energiprisen med langt lavere priser på CO2-kvoter.

Pernille Rosenkrantz-Theil kalder det et "skræmmescenarie", at danskerne skal betale 10 milliarder kroner mere i energiafgifter på otte år for at få to store havvindmølleparker.

- Det kommer ikke til at have noget som helst med virkeligheden at gøre. Prognosen lægger bestemte forudsætninger til grund om udviklingen i prisen på CO2-kvoter. Markedet er til forhandling i EU, siger hun.

- En af finanskrisens store konsekvenser er, at markedet for energi har forandret sig, fordi man bruger mindre energi end forventet, mener Pernille Rosenkrantz-Theil.

Hun afviser, at danske havvindmøller er en stor fejlinvestering, fordi USA har uanede mængder olie i tjæresand.

- Selvfølgelig kan det betale sig at omstille til grøn energi. Hele verden er nødt til at nedbringe sin CO2-udledning, mener hun.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip