Socialdemokraterne ser mulighed for værn mod EU-dom

Domstolen fastslog, at Tyskland ikke kan nægte sine egne statsborgere at tage økonomisk støtte med sig på et udenlandsk studieophold, selvom de har boet mindre end tre sammenhængende år i Tyskland inden studierne.

»Efter min vurdering - og nu venter vi selvfølgelig fortsat på juristernes endelige udlægning af den - er dommen ikke sort/hvid. Det er positivt, at der i dommen er mulighed for blandt andet at kræve, at folk har en tilstrækkelig tilknytning til vores samfund, før man kan få vores ydelser,« siger Ane Halsboe-Jørgensen (S), næstformand i Socialdemokratiets folketingsgruppe.

»På nuværende tidspunkt ved vi ikke konkret, hvad den kommer til at betyde for Danmark, men som jeg læser dommen, har vi mulighed for at stille nogle værn op, så vi ikke bliver misbrugt,« understreger hun.

Torsdagens dom er den tredje i rækken af sager om EU-borgeres ret til at modtage statslig støtte til studierne, og udviklingen har vakt stor politisk vrede og medført krav om, at regeringen finder et kompromis, der forhindrer Danmark i at blive overstrømmet af SU-ryttere.

»Vi skal tage det seriøst, hvis der bliver åbnet yderligere for vores ydelser, men jeg deler ikke sortsynet i forhold til, at det her er undergangen til det hele det danske SU-system. Jeg deler heller ikke iveren efter at lave det hele om, fordi vi nu har en fornemmelse af, at der kommer til at ske et eller andet,« fortæller Ane Halsboe-Jørgensen.

 

Dagens Gossip