Socialdemokratisk formand beskylder Vestager for at vaske hænder

Ordene kommer fra Marianne Bruun, formand for Socialdemokraternes ligestillingsudvalg, og de er møntet på Margrethe Vestager (R). Den radikale leder siger til Jyllands-Posten, at det er Socialdemokraternes skyld, at regeringen har droppet de højtprofilerede planer om øremærket barsel til mænd.

»At tie er at samtykke. Hvis Margrethe Vestager havde stået på, at det her var noget, man faktisk var blevet enige om, da man i sin tid lavede regeringsgrundlaget, så er jeg sikker på, at de Radikale sammen med SF kunne bevæge Socialdemokraterne,« siger Marianne Bruun.

Forslaget om øremærket barsel blev droppet i sidste uge.

»Hvis ikke Socialdemokraterne havde hejst et flag og sagt, »vi tror, det giver større problemer, end det vil løse«, havde vi gennemført øremærket barsel. I respekt for, at det var et meget stærkt ønske for Socialdemokraterne, må vi nu gå andre veje,« siger Margrethe Vestager til Jyllands-Posten. Hun siger desuden til avisen, at »det her er et ægte løftebrud«.

»Jeg synes ikke, det er kønt,« svarer Marianne Bruun på spørgsmålet om, hvad hun synes om Margrethe Vestagers melding.

»At være i regering er at tage medansvar for, hvad en samlet regering gør. SF var så ked af det her kursskifte, at de fik den luns at kunne gå ud og undsige kursskiftet. Det var en del af den deal. Men det er klart, at når Margrethe Vestager også har brug for at gå ud og sige, at kursskiftet ikke er undfanget i den radikale baghave, er hun med til at tydeliggøre, at det er nogle ganske få enkeltpersoner, der har sat denne dagsorden og fået lov til det,« siger hun.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har fredag morgen ikke ønsket at kommentere Margrethe Vestagers udtalelse. Socialdemokraternes pressetjeneste oplyser, at ingen i partiet ønsker at kommentere sagen.

 

Dagens Gossip