Socialminister vil sikre tidlig hjælp til ADHD-ramte

21/05/2013 06:40

BNB

Nyheder
Antallet af borgere på ADHD-medicin er siden 2001 steget fra 2.400 til 38.000, og den udvikling er blandt andet baggrund for den nye handleplan, som socialminister Karen Hækkerup (S) offentliggør tirsdag på en konference i Odense.»I handleplanen har vi samlet al den aktuelle viden, som vi har om, hvordan man bedst hjælper ADHD-ramte familier, og det er mit håb, at kommunerne vil tage den til sig,« siger Karen Hækkerup.Hun påpeger, at al forskning viser, at en tidlig indsats kan betale sig og håber, at en tidlig og målrettet støtte også kan standse stigningen i antallet af diagnoser.Handleplanen indeholder et anbefalingskatalog til kommunerne, som lægger nemlig op til, at kommunernes indsats ikke blot skal gives til personer med ADHD-diagnose, men også til mennesker, der har lignende vanskeligheder, men som endnu ikke har fået en diagnose.Blandt anbefalingerne er oprettelsen af mentorordninger for voksne ADHD-ramte, åbne familierådgivninger og forældretræningskurser.I ADHD-foreningen er man glade for initiativet.»I planen er der konkrete eksempler på, hvordan kommunerne kan gribe sagen an, og det har man manglet mange steder,« siger formand for ADHD-foreningen Jette Myglegaard.Foreningen af landets socialchefer kalder planen flot og ambitiøs, men frygter, at man har slået et for stort brød op.»Antallet af ADHD-diagnoser er i forvejen vokset ganske betragteligt de senere år, og nu udvider man så indsatsen til at omfatte alle, som har problemer med psyken og adfærden. Det er en meget bred indsats og en meget bred målgruppe, man lægger op til,« siger formand Ole Pass til Jyllands-Posten.

Mest læste i dag

Antallet af borgere på ADHD-medicin er siden 2001 steget fra 2.400 til 38.000, og den udvikling er blandt andet baggrund for den nye handleplan, som socialminister Karen Hækkerup (S) offentliggør tirsdag på en konference i Odense.

»I handleplanen har vi samlet al den aktuelle viden, som vi har om, hvordan man bedst hjælper ADHD-ramte familier, og det er mit håb, at kommunerne vil tage den til sig,« siger Karen Hækkerup.

Hun påpeger, at al forskning viser, at en tidlig indsats kan betale sig og håber, at en tidlig og målrettet støtte også kan standse stigningen i antallet af diagnoser.

Handleplanen indeholder et anbefalingskatalog til kommunerne, som lægger nemlig op til, at kommunernes indsats ikke blot skal gives til personer med ADHD-diagnose, men også til mennesker, der har lignende vanskeligheder, men som endnu ikke har fået en diagnose.

Blandt anbefalingerne er oprettelsen af mentorordninger for voksne ADHD-ramte, åbne familierådgivninger og forældretræningskurser.

I ADHD-foreningen er man glade for initiativet.

»I planen er der konkrete eksempler på, hvordan kommunerne kan gribe sagen an, og det har man manglet mange steder,« siger formand for ADHD-foreningen Jette Myglegaard.

Foreningen af landets socialchefer kalder planen flot og ambitiøs, men frygter, at man har slået et for stort brød op.

»Antallet af ADHD-diagnoser er i forvejen vokset ganske betragteligt de senere år, og nu udvider man så indsatsen til at omfatte alle, som har problemer med psyken og adfærden. Det er en meget bred indsats og en meget bred målgruppe, man lægger op til,« siger formand Ole Pass til Jyllands-Posten.