Socialminister vil tilbyde kurser til nye forældre

Annette Vilhelmsen vil blandt andet tilbyde kurser til nye forældre, skærpe indsatsen over for børnefamilier med alkoholproblemer og bruge dagtilbud endnu mere end i dag til at opdage familier med sociale problemer.

»Det allervigtigste sted at sætte ind og styrke er i forhold til forebyggelse og i forhold til forebyggelse af vores udsatte børn. Det kan for eksempel være børn af alkoholiserede forældre. De børn får for lidt omsorg, for mange bliver anbragt, og uanset hvad kan en anbringelse være nødvendig, men det er sjældent en rigtig god løsning,« siger Annette Vilhelmsen på et pressemøde i forbindelse med SFs sommergruppemøde i Nyborg.

»Derfor vil jeg nu sætte ind med en forebyggelsespakke, som kan opfange de her problemer tidligere. Men jeg gør mig ingen illusioner om, at alle problemer kan klares med forebyggelse,« siger hun.

Socialministeren understreger, at forebyggelsespakken endnu ikke er færdig, men at der fortsat arbejdes på den i ministeriet.

Ideen med at tilbyde forældrekurser er inspireret af Holstebro Kommune, hvor man har gode erfaringer med kurser til førstegangsforældre.

Her kører forældrekurserne som et treårigt pilotprojekt, og ifølge Politiken tilmelder 91 procent af kommunens kommende forældre sig til kurset, mens kun ti procent falder fra undervejs.

Annette Vilhelmsen sætter ikke nogen pris på forebyggelsespakken, men pengene skal sandsynligvis findes i den kommende finanslov, som regeringen skal forhandle med Enhedslisten om i løbet af efteråret.

Vilhelmsen vil ikke kommentere den økonomiske del af forebyggelsespakken, men siger, at det er »en klar prioritet for SF«, at der afsættes penge til udsatte børn og unge på finansloven.

Regeringens udspil til en finanslov kommer i næste uge.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip