Socialrådgivere: Flygtninge skal have massiv støtte

Flygtninge slås ofte med store personlige problemer, og derfor kan det være svært at få dem hurtigt ud på arbejdsmarkedet.

Det siger formand for Dansk Socialrådgiverforening Majbrit Berlau, efter at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i sin nytårstale slog fast, at flygtninge skal arbejde uanset, hvor lang tid de skal være i landet.

- Der er ingen tvivl om, at det fremmer flygtninges integration, hvis de bliver en del af et arbejdsfællesskab. Men skal det lykkes, må kommunerne have flere ressourcer til at forberede flygtningene, siger Majbrit Berlau til Ritzau.

- Men desværre er det sådan, at socialrådgiverne kan sidde med 150 sager, og så er det en umulig opgave at følge de her mennesker tæt, siger hun.

Formanden henviser også til, at mange flygtninge er traumatiserede, når de kommer til landet, og derfor er det ikke alle, der umiddelbart kan varetage et almindeligt arbejde.

- Det er mennesker med meget komplekse problemer. Nogle er blevet torteret eller har oplevet andre grumme ting, siger Majbrit Berlau.

Statsministeren slog desuden fast, at der skal gøres mere for at få de indvandrere og flygtninge i arbejde, der har været i Danmark i flere år.

- Måske har de manglet viljen. Måske har de ikke fået chancen. Den skal de have nu, sagde Helle Thorning-Schmidt.

Ifølge Dansk Socialrådgiverforening er det dog allerede besluttet, at der fra 1. februar skal gøres en ekstra indsats for ikke vestlige indvandrere over 30 år på kontanthjælp.

Foreløbig er 20 kommuner udvalgt til at deltage i projektet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip