Socialt medie er legeplads for anorektikere

Den populære fototjeneste Instagram bruges af unge piger, som lider af en spiseforstyrrelse. Her kan pigerne anonymt forherlige anoreksien i en digital verden, hvor mor og far ikke blander sig.

Det skriver Politiken søndag.

Avisen har fulgt en ung kvindelig Instagram-bruger, der for et par dage siden lagde et billede op af sig selv. For hvert "like" billedet får, vil pigen sulte sig i en time.

46 brugere har "liket" det. Den unge pige faster stadig. Hun har ingen energi, men i det mindste ryster hun ikke, skriver hun til sine følgere.

369 følger med i, hvordan pigen sulter sig selv. De "liker" og kommenterer for at støtte hende, ikke i at blive rask, men derimod i at holde fast i anoreksien. For dem er spiseforstyrrelsen en livsstil, ikke en livstruende sygdom.

- Det kan fastholde dem i lidelsen. Hvis de er i behandling, bliver den modarbejdet af de stærke beskeder, de får på Instagram, siger den norske professor og psykiater Finn Skårderud, der er en af de førende internationale eksperter på området, til Politiken.

- Jeg kan give dem gode råd og vejledning et kvarter om ugen, men de bruger timer hver dag på Instagram.

Fototjenestens tilgængelighed gør det til en konstant fristelse, mener flere eksperter. Og det er Finn Skårderuds erfaring, at det især er unge piger, der bruger Instagram til at dyrke deres spiseforstyrrelse.

- Der skabes en subkultur, hvor de dyrker sygdommen, og det skal tages alvorligt, for anoreksi er psykiatriens mest dødelige sygdom, siger han.

Instagram har omkring 130 millioner brugere og er et af de hurtigst voksende sociale medier.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip