Sønderborg er gode til at støtte frivillige

Kommunerne er ikke forpligtede til at bruge præcis det beløb, de får tildelt, men Social- og Integrationsminister Karen Hækkerup følger nøje med i, hvor mange penge kommunerne bruger og, hvad pengene bruges til.

En ny analyse viser, at kommunerne under et, i 2011 brugte 96,4 procent af det tildelte bloktilskud, til det ønskede formål. Der er dog store forskelle mellem kommunerne og her placerer Sønderborg Kommune sig i den klart pæne ende.

Sønderborg Kommune brugte i 2011 2,8 millioner kroner, svarende til 135 procent af det tildelte bloktilskud på 2,1 millioner kroner.

87 frivillige sociale foreninger modtog i 2011 økonomisk støtte efter servicelovens § 18 fra Sønderborg Kommune.

Det er for eksempel støtte til aktiviteter som voksenvenner for børn, ledsageordninger for personer med et handicap, og væresteder eller sociale cafeer, for marginaliserede, eller vanskeligt stillede grupper.

Hertil kommer støtte på 2,7 millioner kroner, primært til Sønderborg Kvindekrisecenter, og et projekt om sundhed og trivsel i boligområder.

Formanden for socialudvalget i Sønderborg Kommune er ikke overrasket over Sønderborgs flotte placering:

- Det er jo et udtryk for en helt bevidst prioritering i Sønderborg Kommune. Vi har en klart formuleret frivillighedspolitik, der er en konsekvens af, at byrådet prioriterer det frivillige arbejde meget højt. Vi betragter de frivillige som en vigtig ressource, der tilbyder fællesskab, menneskeligt samvær og personlige bånd. Det skal vi understøtte så meget som muligt, siger Jørgen Jørgensen.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip