Søndergaard: Ungarn-kamp er største VM-test

De danske håndboldherrer er inde i den sidste og afgørende uge ved VM - som gerne skulle kaste yderligere tre kampe af sig - startende med onsdag aftens kvartfinale mod Ungarn.

Men er danskerne rustet til det mentalt langt hårdere pres, der formentlig venter dem, hvis de skal nå hele vejen til finalen?

Danmark har haft et nærmest skræddersyet program, hvor Rusland indtil videre har været den eneste vanskelige forhindring i gruppespillet.

- Sådan kampplanmæssigt har det været helt perfekt. Det kunne stort set ikke blive bedre, siger Kasper Søndergaard.

Qatar og Chile var ren kanonføde, mens et decimeret og træt islandsk hold også var magtesløse, inden Makedonien sluttede af i en kamp, de hellere end gerne ville tabe.

Og så var der lige Tunesien i søndagens 1/8-finale, som egentlig ikke var ønskemodstanderen i den første knald eller fald-kamp, men som endte med at blive en overkommelig opgave.

- Vi kunne godt have fået en lidt nemmere lodtrækning i ottendedelsfinalen.

- Der havde vi nok foretrukket Brasilien, men jeg må sige, at jeg var imponeret over Brasilien, da jeg så dem mod russerne. Men Tunesien var på papiret et meget stærkere hold, mener Skjern-profilen.

Mod Tunesien kunne Danmark i anden halvleg igen spare spillere og lade alle komme i aktion, og det er vigtigt.

- Jo flere pauser vi kan få, jo bedre. Selvfølgelig er det også vigtigt at holde spillet ved lige, men det gør ikke noget, at vi får alle i gang.

- Der er ikke nogen, der føler, at de ikke er inde i turneringen. Alle på holdet har spillet og leveret, så det kan næsten ikke være bedre lige nu, mener Søndergaard.

Det eneste faremoment er, hvis holdet kommer ud for en chokeffekt, hvis det bliver en meget tæt kamp, som de ikke har prøvet så meget ved VM.

- Det håber jeg ikke. Jeg ser det som en fordel, og det gør forhåbentlig, at vi ikke er så trætte, som nogle af de andre måske er.

- Vi kunne se, at tuneserne var trætte til sidst, fordi de havde brugt mange af de samme spillere, pointerer Søndergaard.

Aftenens kamp mod Ungarn går i gang klokken 20.45.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip