Sønderjyder inviteres med til verdens største motionsløb

Hundredtusindvis af løbere tilbagelagde fem kilometer for deres hold, da DHL-stafetten var på turné rundt i Danmark sidste år.

I år kan endnu flere give depechen videre til kollegerne, når begivenheden, der er verdens største motionsløb, udvider i Danmark og giver sønderjyderne deres egen stafet i Aabenraa.

Løbet i Aabenraa er stablet på benene af en ihærdig motionsløber fra byen. For mens DHL-stafetløbet blev stadig større i resten af landet, savnede Per Hussmann et løb i regionen. Derfor tog han fat i DHL.

- Her i Sønderjylland har vi manglet et stort event, der gør en forskel for virksomheder og medarbejdere. Det får vi nu med vores egen stafet, siger han og uddyber:

- Ved at lægge løbet i Aabenraa håber vi at kunne tiltrække deltagere fra virksomheder fra hele Sønderjylland. Og måske kan vi endda også få deltagere med fra Flensborg og dermed gøre det til et grænseoverskridende event.

I 2014 deltog 220.000 løbere fra flere tusinde virksomheder i løb rundt om i landet. Det har gjort stafetten til verdens største motionsløb.

- DHL-stafetten er Danmarks største folkefest. Derfor er vi rigtig glade for at invitere sønderjyderne med til festen og til at deltage side om side med dem mod hold fra resten af Danmark. For nogen handler det om at være de hurtigste og for andre om blot at deltage, siger Ole Mørk, administrerende direktør for DHL Freight i Danmark.

Løbet er blevet så populært, at Det Europæiske Atletikforbund i fjor havde sendt observatører til Danmark for at lære mere om løbet. Forbundet pønser på at sprede konceptet ud til andre storbyer i hele Europa.

I år kan virksomheders hold løbe de fem gange fem kilometer i Nuuk, Odense, Aarhus, Aalborg, København og altså Aabenraa.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip