Sønderjyske's matchvinder: Det skal gøre ondt i en DM-finale

07/04/2013 23:10

BNB

Nyheder

Mest læste i dag

Spillet bliver mere og mere fysisk og barsk, efterhånden som serien skrider frem, og man fornemmer en undertone af ond stemning.

Men som spillerne samstemmende siger: Sådan skal det være i en finale. Når man møder hinanden så mange gange, og der står så meget på spil, er der altid noget spillerne imellem.

Steffen Frank scorede det matchvindende mål til 2-1 i starten af tredje periode - og i tomt mål med halvandet minut tilbage cementerede Jordan Owens den sønderjyske sejr.

- Var det en intensiv, fysisk og hård kamp i dag, bliver det værre endnu. En sejr i den næste kamp giver en matchbold, og alle giver den stålet, siger Steffen Frank.

Hans mål var kampens bedste detalje. I egen zone fik han pucken fra Mads Lund, speedede op på højrekanten, udnyttede at backen trak tilbage og hamrede pucken op i det lange hjørne via sammenføjningen.

- Mit vigtigste mål i denne sæson, helt klart. Det siger sig selv, når man scorer i en finale, hvor Frederikshavn fører 2-1 i serien, siger han.

Steffen Frank var tre minutter efter scoringen involveret i en episode, som kostede høgenes Phil Paquet fem minutter plus game misconduct for roughing, mens han selv slap med to minutter.

Phil Paquet kastede sig over Steffen Frank, som stod lænet over en liggende Tobias Kisum.

- Det hører ingen steder hjemme at stå og råbe efter en skadet spiller, siger Phil Paquet.

Steffen Frank: - Det eneste, jeg siger, er, at han skal rejse sig.

En anden kontroversiel episode fandt sted ét minut inde i tredje periode, hvor Sønderjyskes Jason Walters hamrede hovedet i banden bag Frederikshavns mål, hjulpet af et skub i ryggen fra Alexander Ytterell.

Jason Walters blev liggende længe på isen, og i den sønderjyske lejr frygter man, at han har pådraget sig en hjernerystelse.

Hvordan dommerne, Jan Bigum og Jacob Grumsen, kunne nøjes med at sende Alexander Ytterell i straffeboksen med to minutter for boarding er en gåde.

- Det skulle have været takseret helt anderledes, siger Sønderjyskes back, Anders Overmark.

Der var totalt udsolgt i SE Arena med 5.000 tilskuere plus det løse, og næppe en eneste af de sønderjyske supportere ville sige Anders Overmark imod.

Resten af kampen var Frederikshavns svenske back hallens mest upopulære mand.

Tre måls-skytten i Frederikshavns 4-3 sejr i den tredje kamp, Stephane Goulet, åbnede scoringen, da han rettede en skud fra Alexander Ytterell af, men Sønderjyske arbejdede sig op.

- Vi startede lidt nervøst, og der var også nerver på til sidst, men vi holdt stand. Det var en superkamp, siger Sønderjyskes back Joachim Holten Møller.

Cheftræner Mario Simioni betegner 1-1 målet på et brillant samspil mellem Patrick Asselin og Brock Hooton som et vendepunkt.

- Jeg var ikke bekymret over, at vi kom bagud. Vi var først på pucken efter de første syv minutter, siger han.

Mario Simioni er ikke i tvivl om, at Kim Lykkeskov og Steffen Franks tilbagekomst havde stor betydning.

Kim Lykkeskov har ikke været med siden den første kamp, og Steffen Frank udgik efter første periode i den tredje kamp.

Mario Simionis skæbne i det sønderjyske er stadig uvis, men denne signatur bliver ikke overrasket, hvis han får sin kontrakt forlænget.

I de sidste syv år har han skaffet klubben tre guld- og fire bronzemedaljer. De taler unægtelig deres eget sprog.

Hos Frederikshavn White Hawks var der skuffelse over, at de ikke kunne holde føringen.

- En 3-1 føring i serien ville have givet os lidt mere luft. Det er helt åbent nu, men vi har lidt mere at give af på hjemmebane, så jeg er stadig optimist, siger kaptajnen Mads Bech Christensen.

- Der bliver gået til den i en finale, hvor man giver alt, hvad man har. Det kan godt ske, at kampen er lidt ondskabsfuld ind imellem, men det skal der være plads til, når der står et DM på spil.

Overraskende har powerplay været lidt af en katastrofe for de to hold. End ikke i fem mod tre evner de at producere chancer.

Men nu er der nogle dage til den femte kamp på torsdag i Frederikshavn, så man kan intensivere træningen i overtal.