Søredningstjeneste ledte efter nødstedt i fem timer uden held

"Jeg er i nød".

Den korte melding over det maritime VHF-radiosystem til Lyngby Radio gjorde, at Forsvarets søredningstjeneste søndag sendte en helikopter i luften og aktiverede flere skibe i eftersøgningen af en mulig søulykke.

- Vi fik ikke flere oplysninger end den korte melding om en person, der siger, at han er i nød. Så bliver forbindelsen afbrudt. Opkaldet kunne spores til Aalborg.

- Men vi skønner, at alarmen er så alvorlig, at vi sætter en redningsaktion i gang, siger vagthavende hos søredningstjenesten til Ritzau.

Gennem fem timer ledte en helikopter, marine- og redningsfartøjer efter én eller flere personer, der skulle være i nød på havet.

- Vi har gennemsøgt et kæmpe område fra Søby til Hals og Limfjorden ind til Aggersundbroen, men vi fandt ikke tegn på en søulykke, fortæller vagthavende.

Redningstjenesten satte hele apparatet i gang klokken 13:37 og afblæste først eftersøgningen klokken 18:30.

Også to røde nødraketter blev observeret ved Nørre Vorupør, men heller ikke her observerede forsvarets redningshelikopter tegn på en søulykke.

Nødraketterne fik Midt- og Vestjyllands Politi til at rykke ud efter opkald fra en borger, der havde observeret dem.

Søredningstjenesten har kun ringe mulighed for at finde frem til hvem, der har foretaget nødopkaldet over VHF-systemet, der bruges til søs, og som indehaveren eller brugeren skal have en slags licens til at bruge.

- VHF-opkald passerer altid Lyngby Radio, der optager alle opkald, men de kan ikke spores som et telefonopkald fra land, oplyser vagthavende.

- Den eneste mulighed, vi har, er at sammenligne stemmer på disse opkald, siger vagthavende.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip