Sørensen: Bologna kan løfte mig til noget større

Men et længere slagsmål mellem de italienske Serie A-klubber Juventus og Bologna endte med, at parterne fandt våbenhvile ved at forlænge delejerskabet af den danske U21-landsholdsforsvarer, så han kan fortsætte i Bologna.

- Det var præcis det, jeg gerne ville. Jeg har det godt med træneren og på holdet her i Bologna, hvor jeg kan fortsætte min udvikling, hvis jeg tager muligheden for at være stamspiller gennem hele sæsonen, siger Frederik Sørensen.

21-årige Frederik Sørensen foretrak endnu en sæson med fast spilletid i Bologna, selvom hans oprindelige ejer Juventus angiveligt havde planer om at købe ham helt fri for at sælge ham videre til spændende opgaver i Premier League eller Bundesligaen.

Efter en skadesplaget sæsonoptakt i Bologna i 2012, opnåede Frederik Sørensen status som fast mand i klubbens centrale forsvar halvvejs i sæsonen. I den nye sæson håber den 194 centimeter lange stopper at spille sin første hele sæson som fast mand og dermed gøre sig endnu mere attraktiv som salgsvare til endnu større udfordringer.

- Jeg skal bare ud at give den gas i optakten nu her og vise, at de fortsat skal satse på mig. Hvis jeg får den store udvikling, der ligger i en sæson mere som stamspiller i Serie A, kan det godt være, at der stadig er muligheder for noget større, siger Frederik Sørensen.

Både det italienske sprog og den taktiske indføring glimter allerede på Frederik Sørensens cv. Nu mangler kun en færdiggørelse af forhandlingerne omkring forsvarstalentets personlige lønkrav i Bologna, inden han igen skal slås for at holde traditionsklubben i den bedste italienske række.

Sidste sæson klarede Sørensen og Bologna sig sikkert i land med en 13.-plads. Lige nu ser det ud til at holdets offensive profiler Alessandro Diamanti og Alberto Gilardino bliver i Bologna.

- Det virker til, at holdet allerede nu er stærkt nok til, at vi overlever i Serie A. Men hvis én af de to skulle ryge, så er jeg også sikker på, at vi nok skal få en forstærkning eller to. Så det ser godt ud, siger Frederik Sørensen.

Frederik Sørensen blev som bare 18-årig hentet til Juventus fra Lyngbys talentrækker. I Torino gjorde han kometkarriere og blev en fast del af førsteholdet, inden de italienske mestre handlede større navne ind i lind strøm for at komme tilbage som en storklub i europæisk regi. Bologna og Juventus forventede begge at kunne sælge Frederik Sørensen for over 50 millioner kroner i dette transfervindue. Den pris stiger, hvis danskeren igen hæver sit niveau for Bologna i den kommende sæson.    

 

Dagens Gossip