Søskende går landmandsvejen på Bygholm Landbrugsskole

Skrevet af Elo Christoffersen

05/12/2012
Mange unge går i fædrenes fodspor, når det gælder landbrugsuddannelsen, og når tre søskende i øjeblikket går på Bygholm Landbrugsskole mellem Horsens og Hatting, kommer de naturligvis fra en gård, men nej. - Vi kommer ikke fra en gård, er meldingen fra de tre søskende, Joakim, Ea og Bo Kirkegaard Nielsen, der kommer fra Randers-området. Moderen er rengøringsassistent og faderen lastbilchauffør, så de tre landbrugsstuderende er på ingen måde opvokset med landbruget, men de er ikke i tvivl om, at det er den vej, de ønsker at gå. Bo Kirkegaard Nielsen var først i gang med landbruget. Han blev kæreste med en pige, der kommer fra et svinebrug. Det har først smittet af på ham, og siden er også hans søskende nået frem til, at de vil noget inden for landbruget. For Ea er svinene den store interesse, mens Joakim og Bo mest er til markarbejde og planteavl. Bo Kirkegaard Nielsen er i gang med andet hovedforløb på Bygholm Landbrugsskole, hvor de to yngre søskende er på grundforløbet.

Mest læste i dag

Mange unge går i fædrenes fodspor, når det gælder landbrugsuddannelsen, og når tre søskende i øjeblikket går på Bygholm Landbrugsskole mellem Horsens og Hatting, kommer de naturligvis fra en gård, men nej.

- Vi kommer ikke fra en gård, er meldingen fra de tre søskende, Joakim, Ea og Bo Kirkegaard Nielsen, der kommer fra Randers-området.

Moderen er rengøringsassistent og faderen lastbilchauffør, så de tre landbrugsstuderende er på ingen måde opvokset med landbruget, men de er ikke i tvivl om, at det er den vej, de ønsker at gå.

Bo Kirkegaard Nielsen var først i gang med landbruget. Han blev kæreste med en pige, der kommer fra et svinebrug. Det har først smittet af på ham, og siden er også hans søskende nået frem til, at de vil noget inden for landbruget.

For Ea er svinene den store interesse, mens Joakim og Bo mest er til markarbejde og planteavl. Bo Kirkegaard Nielsen er i gang med andet hovedforløb på Bygholm Landbrugsskole, hvor de to yngre søskende er på grundforløbet.