Søvndal delte drone-bekymring med John Kerry

»Venner skal også kunne tale direkte til hinanden. Og derfor rejste jeg også anvendelsen af droner og vores bekymringer i forhold til den seneste tids alvorlige beskyldninger om aflytning af EUs institutioner. Danmark støtter EUs krav om en fuld afklaring, og det afventer EU nu tilbagemelding fra de amerikanske myndigheder på,« siger Villy Søvndal i en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet.

Der blev dog først og fremmest udvekslet høflighedsfraser mellem de to ministre, og Søvndal udtrykte fuld opbakning til den amerikanske indsats i Mellemøsten.

»John Kerry har lavet et imponerende stykke arbejde med at få Israel og Palæstina til forhandlingsbordet igen. Det er ambitiøst og vanskeligt, og der er lang vej igen. Men jeg har udtrykt Danmarks og EUs støtte til hans og parternes bestræbelser, og EU er klar til at bidrage, hvor vi kan,« siger Villy Søvndal.

Også udviklingen i Egypten blev vendt.

»Udenrigsminister Kerry og jeg er begge dybt bekymrede over den aktuelle anspændte situation i Egypten, og at en forhandlet løsning ikke lader til at komme nogle vegne lige nu. Særligt vigtigt er det, at overgangsmyndighederne gennemfører en inklusiv proces med respekt for egypternes fundamentale rettigheder og friheder«.

 

Dagens Gossip