Søvndal: Far er ikke skuffet

Beslutningen om at stoppe som formand for SF blev truffet allerede før sidste års valg til Folketinget, og tidspunktet for at stoppe lige nu er det helt rette, fastslår Villy Søvndal.

- Hvornår var det bedst at gøre det? Vi har været i regering i et år. Jeg er meget sikker på, at det tidspunkt, der hedder nu, er det rigtige.

- Så har en kommende formand tid til at sætte sig i stolen og organisere og sætte sit personlige præg på partiet, siger Villy Søvndal.

Han afviser, at partiets lave vælgertilslutning, den interne uenighed om skattereformen og de svære kommende forhandlinger om finanslov har haft betydning for beslutningen.

Ej heller kritikken af, at han som udenrigsminister og partiformand har haft for meget at gabe over.

- Jeg betaler ikke nogen pris. Jeg er ikke en bitter mand, ikke en skuffet mand. Far er ikke skuffet, siger han.

Men han vil godt erkende, at der har været travlt i det seneste år, hvor han ud over posten som udenrigsminister og partiformand har stået i spidsen for Danmarks formandskab af EU.

- Det var helt sikkert det, man vil kalde en krævende position. Men min beslutning er mere end et år gammel, siger Søvndal.

Han afviser, at hans person spærrer for, at partiet efter en svær første periode som regeringsparti, igen kan få luft under vingerne.

- Det ved jeg ikke. Det får vi at se. Jeg har været glad for at være formand for SF. Det er ikke en skuffet mand, der går. Det blev besluttet for et år siden, at jeg ikke ville være formand ved næste valg, siger han.

Han mener ikke, at der opstår et tomrum i en svær politisk periode for partiet. Han bliver på posten, til en ny formand er på plads.

- Der bliver ikke noget vakuum. Jeg er det modsatte af vakuum. Der bliver ikke noget hul.

- Dette er ikke uansvarligt. SF er beslutningsdygtig nu og også, når der er valgt en ny formand.

 

Dagens Gossip