Søvndal om Syrien-aktion: USA har ikke ringet

Hverken USA eller noget andet land har kontaktet Danmark om en nært forestående militær aktion i Syrien. Sådan lyder den klare melding fra udenrigsminister Villy Søvndal (SF).

- Danmark er ikke blevet kontaktet vedrørende en eventuel militær aktion, og vi har derfor ikke noget konkret grundlag at forholde os til. Vi tager stilling, når og hvis det bliver aktuelt, siger Villy Søvndal i en skriftlig kommentar.

Statsministeren sagde tirsdag til TV2 News, at "hvis FN's Sikkerhedsråd ikke vil reagere i den nuværende situation, så er vi nødt til at overveje alternative reaktionsmønstre".

Og den kurs er Villy Søvndal helt på linje med.

- Det står klart, at vores allernærmeste allierede tilsyneladende har stærke indicier på, at det er Assad, der står bag det kemiske angreb i Syrien den 21. august.

- Det er en voldsom optrapning, som lægger et tungt pres på FN'S Sikkerhedsråd, og vi håber fortsat, at FN kan leve op til ansvaret.

- Det følger vi nøje. Men hvis Sikkerhedsrådet ikke er i stand til det, så rykker alternative scenarier hurtigt nærmere. Det må vi også i Danmark forholde os til, siger Villy Søvndal.

Især USA og Storbritannien har sagt meget direkte, at der er Assad-styret, som står bag brugen af giftgas.

/ritzau/

 

Dagens Gossip