Søvndal roser cypriotisk forhandlingsvilje

Torsdag mødtes Søvndal med sin cypriotiske ministerkollega, Ioannis Kasoulides, og her blev der blandt andet lejlighed til at drøfte de forestående forhandlinger.

»Det er meget positivt, at både den græsk-cypriotiske og tyrkisk-cypriotiske side nu vil genoptage forhandlingerne om genforening af de to dele af øen. Det bliver ikke nemt. Men når jeg ser ud over det europæiske landskab, ser det helt forkert ud, at øen fortsat er delt, og det har konsekvenser for befolkningen på begge sider af hegnet. Danmark og EU støtter parterne i de svære forhandlinger og vil assistere med, hvad vi kan, for at de ender succesfuldt,« siger Villy Søvndal i en pressemeddelelse.

Cypern har siden 1974 været delt i en nordlig tyrkisk-cypriotisk del og en sydlig græsk cypriotisk-del. Trods adskillige forsøg på at forene de to dele af øen, er det endnu ikke lykkedes.

Middelhavsøen har en strategisk vigtig placering i forhold til Mellemøsten og kan også komme til at spille en rolle i forhold til den verserende konflikt i Syrien. Britiske fly blev i august rapporteret som værende på vej til Cypern, hvorfra de skulle kunne deltage i et muligt angreb på Syrien. Det var før, det britiske parlament vendte tommelfingeren nedad til britisk deltagelse i en Syrien-koalition.

Villy Søvndal mener da også, at den danske og cypriotiske regering ser ens på den optrappede syriske krise.

»Når det gælder Syrien er vi enige om, at det giftgasangreb, som der er klare beviser på har fundet sted, må have konsekvenser,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip