Søvndal sender repræsentant til syriske oprørere

09/10/2013 14:27

BNB

Nyheder
Udenrigsminister Villy Søvndals (SF) valg er faldet på Ivan Nielsen, souschef på den danske ambassade i Damaskus, der flyttet til Libanon på grund af situationen i Syrien. Han vil få kontor i Libanons hovedstad, Beirut, hvorfra han vil foretage rejser i regionen og holde møder med den syriske opposition.»Vi har nået et kritisk tidspunkt i konflikten, hvor det er vigtigere end nogensinde at vise, at verdenssamfundet står bag den moderate syriske opposition. Derfor har jeg besluttet at udnævne en dansk særlig repræsentant til den syriske opposition,« siger Villy Søvndal i en pressemeddelelse.»Udnævnelsen ligger i naturlig forlængelse af det stadigt tættere danske samarbejde med oppositionskoalitionen og ønsket om at understøtte en politisk løsning af konflikten. Ivan Nielsen vil særligt få til opgave at varetage og styrke kontakten til oppositionen. Derudover vil Ivan bistå med at koordinere den danske bistandsindsats,« forklarer udenrigsministeren.Flere andre lande, heriblandt USA, Storbritannien og Frankrig, har allerede udnævnt særlige repræsentanter til oppositionskoalitionen i det borgerkrigshærgede land. Ifølge Villy Søvndal viser udnævnelsen, at Danmark støtter moderate kræfter i Syrien.»Det er særligt positivt, at koalitionen har meldt klart ud, at den gerne deltager i en Genève II-konference. Jeg synes det er glædeligt, at den er i stand til at tage sådanne svære, men nødvendige beslutninger. Der er kun en politisk løsning på konflikten, og koalitionen har med udmeldingen vist sin modenhed til dette. Det støtter vi fra dansk side, og det har jeg også sagt i mine hidtidige samtaler med koalitionen,« fortæller han.Udenrigsministeren har onsdag mødtes med repræsentanter for oppositionen under sit besøg i Tyrkiet. Hans budskab under mødet var, at oppositionen skal vise verdenssamfundet, at den ønsker et frit og inklusivt Syrien.»Jeg er bekræftet i min tro på, at oppositionskoalitionen arbejder fokuseret på at styrke deres repræsentation i den syriske civilbefolkning og for et bedre og andet Syrien,« siger Villy Søvndal.

Mest læste i dag

Udenrigsminister Villy Søvndals (SF) valg er faldet på Ivan Nielsen, souschef på den danske ambassade i Damaskus, der flyttet til Libanon på grund af situationen i Syrien. Han vil få kontor i Libanons hovedstad, Beirut, hvorfra han vil foretage rejser i regionen og holde møder med den syriske opposition.

»Vi har nået et kritisk tidspunkt i konflikten, hvor det er vigtigere end nogensinde at vise, at verdenssamfundet står bag den moderate syriske opposition. Derfor har jeg besluttet at udnævne en dansk særlig repræsentant til den syriske opposition,« siger Villy Søvndal i en pressemeddelelse.

»Udnævnelsen ligger i naturlig forlængelse af det stadigt tættere danske samarbejde med oppositionskoalitionen og ønsket om at understøtte en politisk løsning af konflikten. Ivan Nielsen vil særligt få til opgave at varetage og styrke kontakten til oppositionen. Derudover vil Ivan bistå med at koordinere den danske bistandsindsats,« forklarer udenrigsministeren.

Flere andre lande, heriblandt USA, Storbritannien og Frankrig, har allerede udnævnt særlige repræsentanter til oppositionskoalitionen i det borgerkrigshærgede land. Ifølge Villy Søvndal viser udnævnelsen, at Danmark støtter moderate kræfter i Syrien.

»Det er særligt positivt, at koalitionen har meldt klart ud, at den gerne deltager i en Genève II-konference. Jeg synes det er glædeligt, at den er i stand til at tage sådanne svære, men nødvendige beslutninger. Der er kun en politisk løsning på konflikten, og koalitionen har med udmeldingen vist sin modenhed til dette. Det støtter vi fra dansk side, og det har jeg også sagt i mine hidtidige samtaler med koalitionen,« fortæller han.

Udenrigsministeren har onsdag mødtes med repræsentanter for oppositionen under sit besøg i Tyrkiet. Hans budskab under mødet var, at oppositionen skal vise verdenssamfundet, at den ønsker et frit og inklusivt Syrien.

»Jeg er bekræftet i min tro på, at oppositionskoalitionen arbejder fokuseret på at styrke deres repræsentation i den syriske civilbefolkning og for et bedre og andet Syrien,« siger Villy Søvndal.