Søvndal vil sætte prop i SF-blødning

Udenrigsminister Villy Søvndal, som trak sig som formand for SF i september, forsøger at være med til at holde på medlemmerne.

De er begyndt at hoppe af i utilfredshed med den linje, som er lagt af Søvndals efterfølger, Annette Vilhelmsen.

På vej til Kina kommenterer Søvndal udmeldingerne på Facebook mandag aften.

- Jeg synes ikke der er noget i de seneste måneder der kan siges at have ændret væsentligt på SF's projekt eller profil, skriver han.

Han nævner, at Danmark er kåret som det mest klimafornuftige land, Palæstina opgraderet i FN og en finanslov i hus med Enhedslisten.

Det er gode SF-resultater og gode resultater for regeringen, påpeger Villy Søvndal.

- Så min opfordring er: Bak op om SF's nye formand. Giv Annette tid til at sætte sit hold og formulere sin strategi. Og bliv i SF og vær med til at gøre SF stærkere! lyder det fra den forhenværende formand.

Også sundhedsminister Astrid Krag, som stillede op til formandsposten, finder grund til at bakke op om den nye formand.

- Vi har brug for et stærkere SF. Derfor opfordrer jeg alle til at bakke op om vores formand og blive i partiet. Jeg kan ikke se, at SF har ændret politisk kurs de seneste to måneder, skriver hun på Facebook.

Tidligere mandag mistede SF et medlem af landsledelsen, da Kasper Bjering Søby Jensen meddelte, at han meldte sig ud af partiet, fordi han ikke tror på Vilhelmsens projekt.

I sidste uge forlod Mattias Tesfaye posten som næstformand for partiet, lige som han trak sig som folketingskandidat, fordi han ikke er på linje med Vilhelmsen. Ny næstformand er Peter Westermann.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip