Sol og regn i weekenden

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) går vi en weekend i mødet, hvor temperaturerne generelt er lidt højere, end de har været den seneste uge, men hvor det ustadige vejr med sol, skyer og regn fortsætter.

»Der kommer solskin, men det er ikke højtryksvarme, og lavtryk, så det er lidt ustadigt og med regn nogle steder. Men det regner kun kort tid af gangen,« fortæller vagthavende meteorolog Jørn Thomsen.

Fredag bliver landet delt i to, forklarer han. Her får jyderne i det nordvestlige Danmark kedeligt vejr med regn og 18 grader, mens danskerne længere mod sydøst får pænt vejr med tørvejr, nogen sol og 22 til 23 grader. For de heldigste kan temperaturerne ryge op på 25 grader.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Dog understreger meteorologen, at det langt fra bliver en sommerdag, som dem, Danmark oplevede for bare nogle uger siden.

»Det bliver ikke sol fra morgen til aften, vi snakker om. Det er bestemt en anden slags sommervejr, for der kommer mange skyer, men alligevel bliver solen til at mærke,« siger Jørn Thomsen.

Regnvejret fra det vestlige Danmark trækker længere mod øst natten til lørdag, hvor det ligger lørdag morgen og formiddag. Men det klarer op, og så bliver det ifølge Jørn Thomsen en »nogenlunde pæn lørdag« med 20 til 23 grader og uden de store forskelle landet over.

»Det bliver behageligt sommervejr uden at være helt oppe at ringe,« konstaterer meteorologen.

Søndag begynder det pænt på Sjælland, mens jyderne igen vågner op til regn. Bygerne når dog til den østlige del af landet senere på dagen, men i løbet af aftenen vil det klare op igen. Hele landet kan redde sig temperaturer over 20 grader og nogle steder kan man snige sig op på 23 grader, fortæller DMIs udsigter.

Alt i alt bliver det en lun weekend med lidt regn, mest til det vestlige Danmark, der kan se frem til mellem fem og ti millimeter, mens Østdanmark kan nøjes med mellem en og fem millimeter. Vinden bliver let til frisk, og når vi kigger ind i næste uge bliver det lidt køligere igen, afslører DMI-meteorologen.

Dog kan han glæde mange med, at det ser ud til, at der kommer et højtryk sidst i næste uge, og selv om vejret ikke bliver meget varmere, vil det betyde, at det bliver mere stabilt.

 

Dagens Gossip