Soldater-formand vil være øverstkommanderende for LO

Skrevet af admin

12/01/2015

Dagens topnyheder

For første gang melder Flemming Vinther, der er formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKF), offentligt ud, at han gerne overtager ledelsen af LO.

Hvem der skal overtage posten som LO-formand efter Harald Børsting har resulteret i adskillige rygter om Vinther som arvtager, og over for Berlingske Business bekræfter soldater-formanden, at han ønsker at overtage ledelsen af landets største hovedorganisation.

- Det afgørende for mig bliver at få samlet LO-forbundene i et fællesskab, som hver dag vokser sig større og stærkere. Vi skal tale med én stemme og med et enigt bagland i ryggen, siger han til avisen.

- LO er den almindelige lønmodtagers vigtigste talerør, og det forpligter. Vi skal sige tingene mere skarpt, vi skal lytte, og så skal vi være mere løsningsorienterede. Medlemmerne må ikke være i tvivl om, hvad vi mener og hvorfor.

LO's næstformand, Lizette Risgaard, er allerede i spil som kandidat til posten, mens HK's formand, Kim Simonsen, ventes at melde sit kandidatur i løbet af foråret.

Begge kandidater er kendt i LO's bagland og i offentligheden.

Størstedelen af LO's medlemmer er ansatte i den private sektor, men Flemming Vinther ser det alligevel som en styrke, at han kommer fra en lille organisation med udelukkende offentligt ansatte.

- Jeg ser ikke den offentlige og private sektor som hinandens modsætninger, og det ved jeg også er holdningen i LO-forbundene. Så en formand fra det offentlige ser jeg hverken som unaturligt eller som en barriere, siger han til Berlingske.

- Min styrke er, at jeg er vant til at samle forskellige forbund med meget forskellige interesser, når vi forhandler overenskomster, uddyber han.

/ritzau/