Soldater-formand vil være øverstkommanderende for LO

For første gang melder Flemming Vinther, der er formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKF), offentligt ud, at han gerne overtager ledelsen af LO.

Hvem der skal overtage posten som LO-formand efter Harald Børsting har resulteret i adskillige rygter om Vinther som arvtager, og over for Berlingske Business bekræfter soldater-formanden, at han ønsker at overtage ledelsen af landets største hovedorganisation.

- Det afgørende for mig bliver at få samlet LO-forbundene i et fællesskab, som hver dag vokser sig større og stærkere. Vi skal tale med én stemme og med et enigt bagland i ryggen, siger han til avisen.

- LO er den almindelige lønmodtagers vigtigste talerør, og det forpligter. Vi skal sige tingene mere skarpt, vi skal lytte, og så skal vi være mere løsningsorienterede. Medlemmerne må ikke være i tvivl om, hvad vi mener og hvorfor.

LO's næstformand, Lizette Risgaard, er allerede i spil som kandidat til posten, mens HK's formand, Kim Simonsen, ventes at melde sit kandidatur i løbet af foråret.

Begge kandidater er kendt i LO's bagland og i offentligheden.

Størstedelen af LO's medlemmer er ansatte i den private sektor, men Flemming Vinther ser det alligevel som en styrke, at han kommer fra en lille organisation med udelukkende offentligt ansatte.

- Jeg ser ikke den offentlige og private sektor som hinandens modsætninger, og det ved jeg også er holdningen i LO-forbundene. Så en formand fra det offentlige ser jeg hverken som unaturligt eller som en barriere, siger han til Berlingske.

- Min styrke er, at jeg er vant til at samle forskellige forbund med meget forskellige interesser, når vi forhandler overenskomster, uddyber han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip