Solhavens forstander: Jeg bærer ikke nag til de unge

Den frifundne forstander for Solhaven er ikke vred på de unge, som ønskede at få ham og 11 andre mænd fra opholdsstedet Solhaven dømt for vold. Derimod er han vred på eksperter, embedsmænd, politikere og journalister, der lod "showet" køre.

Sådan lyder det fra Solhavens forstander, Søren Virenfeldt, onsdag, hvor Statsadvokaten i Viborg har meldt ud, at dommen om frifindelse af de 12 mænd fra Solhaven ikke ankes.

- Jeg er ikke bitter eller bærer nag til de unge, som har ønsket Solhaven dømt.

- End ikke "førerhunden" i gruppen af unge, som jeg har hjulpet meget gennem årene blandt andet til at få en uddannelse, kunne bringe bitterheden op i mig, skriver han i en pressemeddelelse.

Søren Virenfeldt forklarer, at han gennem 25 år med sådanne unge netop har lært, at sådan kan nogle af dem agere.

- Min bitterhed og vrede retter sig først og fremmest mod den hær af eksperter, topembedsmænd, politikere, journalister med flere, som har gjort dette show muligt.

- Jeg håber inderligt, at nogle udenforstående vil foretage en undersøgelse af denne - den største sag ved retten i Aalborg - så befolkningen kan få et svar på, hvorfor denne skyden gråspurve med millioner af skattekroner har fået lov til at finde sted, siger han.

Ifølge ham har politiets efterforskning været mangelfuld og overfladisk. For eksempel blev forstanderen ikke selv afhørt, inden sagen gik i gang i Retten i Aalborg.

Søren Virenfeldt gør det klart, at det derfor ikke er det sidste ord, offentligheden har hørt fra ham i denne sag. For det første vil han søge erstatning i millionklassen, blandt andet fordi Solhaven under sagen gik konkurs.

- Vi har haft et tab på mindst 100 millioner om året, fordi de virksomheder, som vi arbejder sammen med, også har lidt tab. Sagen har kostet i hvert fald 200 arbejdspladser i Farsø, siger han.

- Jeg har fået ødelagt tre et halvt år af mit liv. De personer, som står bag, skal nok blive hevet frem i lyset, siger han.

Selvom han ikke er vred på de unge, så vil flere af dem kunne se frem til at blive politianmeldt for at afgive falske forklaringer i retten.

- Der er en masse mennesker, der har afgivet falske forklaringer i retten - både unge og tidligere ansatte - og der vil da blive rejst sag mod dem, siger Søren Virenfeldt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip