Somalisk terrornetværk står bag Nairobi-angreb

Det somaliske terrornetværk skriver ifølge AFP på sin Twitter-konto, at det er sket som hævn for Kenyas militære intervention i Somalia.

»Hvad kenyanere er vidner til i Westgate (navnet på butikscentret, red.) er en retfærdig gengældelse for forbrydelser, som begås af deres eget militær,« står i et tweet.

Terrornetværket henviser til, at kenyanske styrker for to år siden intervenerede i Somalia for at bekæmpe netop al-Shabaab. Kenya har fortsat soldater i det skrøbelige land som del af Den Afrikanske Union, der støtter Somalias internationalt støttede regering.

I en anden Twitter-besked skriver terrornetværket, at »Kenya var blevet advaret«.

Al-Shabaab hævder desuden, at dets udsendte har dræbt mindst 100 personer i angrebet.

Ifølge en ny opgørelse fra kenyansk Røde Kors er antallet af dræbte 30, mens 60 meldes såret, heriblandt en amerikansk statsborger.

Regeringen i Kenya har ved flere lejligheder beskyldt den militante gruppe al-Shabaab for at stå bag bombe- og granatangreb på kirker og sikkerhedsstyrker, og al-Shabaab har tidligere truet med at slå til mod netop Westgate-centret.

Lørdag aften kom det frem, at kenyansk politi og militær havde isoleret gerningsmændene.

»De er blevet isoleret og holdes i skak på et område på en af etagerne. Resten af centret synes sikkert,« sagde en sikkerhedskilde.

 

Dagens Gossip