Sommer i Danmark: Muligvis varmebølge i weekenden

Det varme vejr har bidt sig fast over Danmark, og det fortsætter hen over weekenden.

Faktisk er der mulighed for, at vi får årets første varmebølge, så sommeren svigter ikke i år.

En varmebølge er tre dage i træk med mindst 25 grader, og for at varmebølgen kan blive landsdækkende, skal mindst havdelen af landet opnå de 25 grader.

- Weekenden byder på masser af sol og varme. I den kommende weekend kan der meget vel blive tale om en landsdækkende varmebølge, siger vagtchef Lars Henriksen fra DMI.

Normalt har vi varmt sommervejr fra østlig eller sydøstlig retning, men sådan har det ikke været denne sommer. Og det er noget usædvanligt.

Faktisk er det fra nordvest vi kommer til at hente varmebølgen den kommende weekend.

- Et højtryk har nu i mange dage ligget lige sydvest for de Britiske øer. I løbet af de kommende dage vil det bevæge sig lidt mod nordøst. Vinden bevæger sig med uret (nordlige halvkugle) rundt om højtrykket, og meget varm luft fra Sydeuropa når fra weekenden frem til Danmark - dog fra det noget utraditionelle nordvestlige hjørne, siger Lars Henriksen.

Og mens mange landmænd sukker efter regn, så bliver det måske endda endnu værre set med deres briller.

Faktisk er der mulighed for, at vi fra søndag og de efterfølgende dage kan nå en hedebølge - og det vil sige over 28 grader tre dage i træk.

Så sommer? Jo, det er det bestemt.

Det er svært at kigge mange flere dage ud i fremtiden, men vover man pelsen, ja så ser det altså ud til at det varme sommervejr fortsætter.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

 

Dagens Gossip