Sommerhuskøberne er så småt ved at komme på banen igen

Efter i lang tid at have ligget underdrejet ser salget af sommer- og fritidshuse ud til at være kommet op i et højere gear.

Nykredit har opgjort antallet af solgte ferieboliger i ejendomsmæglerkædens regi i årets første fem måneder, og det er 33 procent højere end sidste år.

Det er specielt i Jylland, at man har mærket stigningen, og i Vest- og Nordjylland har stigningerne været på henholdsvis 69 og 68 procent. I Nordsjælland er stigningen derimod kun 23 procent.

Der er dog fortsat også et stykke vej op til handelsaktiviteten fra før finanskrisen, ligesom priserne også er langt fra tidligere højder.

- Vores salg ligger på det højeste niveau siden 2008, men alligevel sælges der kun omkring halvt så mange sommerhuse som før finanskrisen.

- Aktuelt er der omkring 13.500 sommerhuse til salg i Danmark, hvilket er omtrent dobbelt så mange som i årene op til 2008.

- Det er en cocktail, der betyder, at man som køber kan gøre en virkelig god handel i sommerhusområder over hele landet, og det er også grunden til, at salget er steget, siger Kim Pauli, der er pressechef hos Nybolig.

Nybolig står for omkring en femtedel af sommerhussalget i Danmark.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip