Sommertid: Mange er stadig imod at stille urene en time frem

Det er den kommende weekend vi stiller urene en time frem til dansk sommertid, men det er alle danskere ikke glade for.

Alene på Facebook har Landsforeningen mod sommertid faktisk over 4.000 tilhængere, og kampen er ikke for sjov.

En af de argeste modstandere er formanden for foreningen, Jørgen Friis Bak fra Beder ved Aarhus. Han har tidligere sagt, at han konsekvent nægter at stille urene frem, så i sommerhalvåret er han altid en time efter alle andre.

Og på foreningens Facebook-side kører debatten og argumenterne heftigt for en afskaffelse af sommertiden.

Endnu ikke ven med Dagens.dk på Facebook? Klik her og bliv det nu!

- Det hænger slet ikke sammen jeg hader virkelig den sommertid og er allerede ved at være ganske ophidset over jeg nu igen skal lave om på alle vaner i naturen det kan i den grad gøre mig pist men jeg er endnu mere sur over alle vi gode mennesker herinde aldrig for lavet det om det kan aldrig lade sig gøre det er fuldstændig ligemeget hvad vi gør og hvem vi snakker med, skriver Michael Dinesen.

- Børnefamilierne skal hive børnene en time tidligere ud af sengen for at få dem på institution, idet vi sover en time mindre, på dagen sommertiden indføres. Nogle er pirrelige i en periode - andre i længere tid. Nogle er længe om at vænne sig til lyset og tiden, når det er på plads skal sætte uret tilbage igen, mener Jørgen Friis Bak.

Og der er masser af argumenter om alle de ure man skal stille frem nu - og tilbage igen til efteråret. Dyrene kan ikke finde ud af det, og mange mister livet på vejene i forbindelse med skiftet til sommertid.

Men trods modstanden så er det dog sikkert, at vi natten til søndag klokken 02 stiller urene frem til klokken 03.

Hvad er din holdning til sommertiden? Skriv din mening her:

 

Dagens Gossip