Sommertid slutter: Tre tog holder stille i en time

Natten til søndag klokken 03 skifter Danmark fra sommertid til normaltid, og dermed bliver urene stillet en time tilbage. Det vil påvirke togtrafikken.

På det tidspunkt af natten har DSB Fjern- & Regionaltog ti tog ude at køre. Syv af togene påvirkes kun på den første eller den sidste lille del af turen og fortsætter derfor kørslen i sommertid.

De tre resterende tog får et ophold på en time i Nyborg, Fredericia og på Aarhus H, hvor togene befinder sig omkring klokken 3 sommertid.

- Alternativerne til, at togene holder stille i en time, er, at vi kører ekstra tog eller fortsætter kørslen i sommertid. Der er ikke økonomi i at køre ekstra tog midt på natten, og fortsætter vi kørslen i sommertid, skuffer vi de kunder, som venter længere fremme og ønsker at stige på toget ud på morgenen, forklarer trafikinformationschef Tony Bispeskov i en pressemeddelelse.

DSB har opdateret Rejseplanen.dk og DSB.dk med ændringerne. I de tre berørte tog serverer DSB gratis kaffe, te og chokolade og uddeler en god bog, som kunderne kan tage med sig hjem.

S-tog

S-togene kører i forvejen hvert 30. minut natten efter lørdag, så her får skiftet fra sommer- til normaltid ingen betydning.

Øresundstog

Øresundstogene, der har mange kunder til og fra CPH Lufthavn om natten, kører både i sommer- og normaltid.

 

Dagens Gossip