Sort arbejde kan afløse boligjobordningen

Når kalenderen viser 1. januar 2013, forsvinder det såkaldte håndværkerfradrag. Og det betyder, at mange rengøringsfirmaer står med dilemmaet: Gå med til sort arbejde eller mist opgaver, rapporterer DR København.

Pia Christensen fra Pias Rengøring i Taastrup siger, at kunderne begynder at lade skinne igennem, at de er interesserede i, at rengøringen bliver sort.

- Folk bliver mere skeptiske, om de har råd til det, for de har haft de her fradragsordninger, de har kunnet læne sig op ad. Så står de og gnider sig i hænderne og siger, vi har jo ikke rigtig råd med moms, siger Pia Christensen til DR København.

Radiostationen har talt med fem mindre rengøringsfirmaer i hovedstadsområdet. Og historien er den samme fra dem alle: Kunderne siger op og beder mere eller mindre direkte om at få rengjort for sorte penge i fremtiden.

Og det er ikke kun i rengøringsbranchen, at det snart hedengangne håndværkerfradrag bekymrer. Også håndværksmestre og håndværkere gruer for aktiviteten efter nytår.

- De tomme ordrebøger lurer lige om hjørnet, og så går fyringerne for alvor i gang, siger tømrermester Niels Hansen fra Skive, der også er formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Dansk Byggeri vurderer, at håndværkerfradraget - eller boligjobordningen, som den retteligt hedder - har givet 5000 arbejdspladser, heraf alene 1400 i Region Midtjylland.

- Mange lokale håndværksvirksomheder, som arbejder for private, har allerede meldt ud, at de skal afskedige gode medarbejdere, fordi der ikke er udsigt til ret mange opgaver efter nytår, når boligjobordningen stopper, siger Niels Hansen til Licitationen.

Det var den tidligere borgerlige regering, der indførte håndværkerfradraget. Men fra 1. januar 2013 er det altså slut, har den nuværende S-SF-R-regering besluttet.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip