Sortsyn: Små firmaer hænger med næbbet

Efter flere massive skuffelser har mange små og mellemstore virksomheder mistet en stor del af troen på fremtiden, skriver Jyllands-Posten.

Kun omkring hver tiende virksomhed tror, at krisen vender i 2013. Hver tredje virksomhed tror først, det vender i 2015 eller senere. Det viser en måling, som Håndværksrådet har lavet blandt medlemmerne.

849 virksomheder har svaret på spørgsmålet om, hvor længe de vurderer, at den økonomiske krise fortsætter i deres branche.

Til sammenligning var det fire af ti, som for nøjagtig tre år siden forventede, at økonomien vendte i det efterfølgende år.

- Der er ingen tvivl om, at krisen har sat dybe spor i forventningsdannelsen hos de små og mellemstore virksomheder, konstaterer Jacob Thiel, cheføkonom i erhvervsorganisationen Håndværksrådet.

I DI, hvor de større virksomheder er samlet, er erhvervsøkonomisk chef Kent Damsgaard overrasket over sortsynet.

- Men det afspejler nok, at virksomhederne i flere omgange har troet på en bedring i økonomien, men hver gang er stemningen vendt rundt, siger Kent Damsgaard.

- De skuffelser vil de ikke risikere at få igen, så nu indstiller de sig på en meget lang krise, tilføjer han ifølge Jyllands-Posten.

Den erhvervsøkonomiske chef i DI peger på krisen i Sydeuropa som en af de primære forklaringer på, at stemningen flere gange har vendt rundt.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip