Sosu'er tiltalt for fejlmedicinering på plejehjem

To sosu-assistenter er blevet tiltalt for uagtsomt manddrab ved fejlmedicinering af en 88-årig mandlig beboer, der døde på plejehjemmet Sifsgård i Åbyhøj ved Aarhus i 2013.

Det er Statsadvokaten i Viborg, der har truffet afgørelse om at rejse tiltalen, så de to sosu'er kan få sagen afgjort i retten.

I alt fire sosu-assistenter har været sigtet i sagen.

Det er imidlertid anklagemyndighedens vurdering, at det kun var to af dem, der bidrog aktivt til at medicinere den 88-årige Jørgen Jensen på en sådan måde, at han kort tid efter døde.

Der er ikke beviser for, at de to andre deltog aktivt eller havde et medansvar. Derfor droppes sigtelsen mod dem, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De to, der nu er tiltalt, har ifølge anklagemyndigheden gjort sig skyldige i grov forsømmelse og skødesløshed ved at knuse og opløse medicin og give det direkte i en blodåre, selv om medicinen var beregnet til at indtage gennem munden.

Den 88-årige mands søn har tidligere fortalt til jyllands-posten.dk, at hans far var faldet og havde brækket hoftebenet. Efter en operation kom han hjem til Sifsgård, og det var i den situation, fejlmedicineringen fandt sted.

Ifølge sønnen opløste plejepersonalet Pamol-tabletter for at sprøjte den smertestillende medicin ind i en blodåre.

Ud over uagtsomt manddrab lyder tiltalen mod de to sosu'er på overtrædelse af autorisationslovens paragraf 75.

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår Retten i Aarhus behandler sagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip