Sover du og din mand tæt sammen?

Er du en af dem, der nyder at sove helt tæt på din partner og nærmest følger hver eneste af hans bevægelser natten igennem, så kan du glæde dig over, at du højst sandsynlig er i et godt forhold.

Forskere har fundet ud af, at man kan måle pars lykke ved at kigge på, hvor langt de sover fra hinanden, skriver The Telegraph.

Sover du skidt, så snup en løbetur – træning hjælper mod søvnbesvær, skriver udeoghjemme.dk

Undersøgelsen er blevet fremlagt på The Edinburgh International Science festival og viser, at en stor fysisk afstand mellem par om natten også kan betyde afstand som par generelt. De, der sover tæt er altså gladere, og det er de blandt andet, fordi de rører ved hinanden, forklarer professor Richard Wiseman, psykolog fra The University of Hertfordshire og leder for studiet:

- En af de væsentlige forskelle er berøringer. 94 procent af de par, der tilbragte natten i kontakt med hinanden, var tilfredse med deres forhold, sammenlignet med kun 68 procent af de, der ikke rører hinanden.

Er du i tvivl, om du har et sundt søvnmønster? Tjek på udeoghjemme.dk

Pas på, hvis I er begyndt at sove længere fra hinanden

Sover du tæt på din partner, så rører I højst sandsynlig også ved hinanden i løbet af natten. Og her skal du være opmærksom, hvis du er i et forhold, hvor I plejede at røre, men er holdt op, forklarer professor Richard Wiseman:

- Det centrale er, hvis du har et par, der plejede at sove tæt sammen, men som nu glider længere og længere fra hinanden i sengen, så kan det være symptomatisk for, at de er ved at vokse fra hinanden i det vågne liv. Ændringer i pars sovevaner er en vigtigt faktor.

Professor Richard Wiseman siger også, at det er klart, at der er forhold, hvor det er mest hensigtsmæssig at sove væk fra hinanden og hvor det ikke belaster forholdet, men at det omvendt ville gøre det, hvis de sov tæt sammen – det kan være hvis den ene snorker, er syg eller et nyfødt barn sender den ene ud af sengen flere gange om natten.

Som en lille ekstra bonus, så omfattede undersøgelsen også en optegnelse over, hvordan par foretrækker at sove – og 42 procent fortrækker at sove ryg-mod-ryg, 31 procent sover med hovedet i samme retning og kun 4 procent sover med hovedet mod hinanden.

Af Mette Skøtt, udeoghjemme.dk/NewsDesk Aller Media.

 

Dagens Gossip